Студенти програми “Етика-Політика-Економіка” мали чудову можливість поглянути на реальний сектор економіки зсередини.
28 лютого студенти відвідали з екскурсією фермерське господарство “Добра корівка”, де вирощууться кози альпійської породи, а також виготовляються сири за рецептами голландських сироварів, зокрема сировара з 20-річним досвідом – Хуга Ван де Граафа.
“Важливо знайти свою вільну нішу, свій “голубий” океан. Саме ідеї та бачення є визначальними у творенні бізнесу”, – Микола Кміть, натхненник господартсва, про те, що стало поштовхом створити фермерське господарство.
Студенти мали нагоду почути натхненну лекцію і про виклики, з якими доводиться зустрічатися підприємству, і про перспективи аграрного сектору.
“В нашій країні є найзвичайно сприятливий клімат для творення агробізнесу, оскільки конкуренція є мінімальною. Працівники господарства навчалися майстерності сироваріння і в Нідерландах і в Італії, проте, саме в Україні змагання виробників молочної продукції на ринку не є настільки запеклим і є більше можливостей для ведення бізнесу,” – М. Кміть.
Крім цього, під час екскурсії сироварнею, вдалося побачити увесь процес тваринництва, етапи дозрівання продукції в обладнаних кімнатах і продегустувати усю лінійку сирів ТМ «Мукко».